Stijn Meuris

15-12

Stijn Meuris - Tirade

Vrijdag 15 december 2017 - 20:15

GC Kadans - Wuustwezel

ism: Berkenbeek vzw Wuustwezel

 

Tirade

Eindejaarsconference

Je zou het het onvermijdelijk resultaat van een jarenlange voorbereiding kunnen noemen. Een ding dat vroeg of laat moest gebeuren. Zanger, ex-journalist en kritische geest Stijn Meuris vond al langer dat we in Vlaanderen nood hadden aan een gedegen jaaroverzicht, met veel humor, maar ook vanuit het principe 'nagels met koppen'. Niet hengelend naar schouderklopjes van politici en onschuldige knipoogjes naar het establishment, maar harde waarheden en analyses.

Dat zat er vorig jaar aan te komen. En dat is er nu. 

Een anderhalf uur durende solovoorstelling waarin Meuris 2016 eigenwijs en op hoogst eigen wijze fileert. Geen grap-na-grap-en-lach, maar een gesproken performance waarin het helikopterzicht centraal staat: wat is er dit jaar gebeurd, en hoe komt dat? Zit er een lijn in de gebeurtenissen, incidenten, schandalen en fenomenen? Zit er nog iemand aan het stuur of moeten we dat alleen maar denken? En hoe komt het dat we dat normaal lijken te vinden?

Vanuit de bedoeling om er een jaarlijkse voorstelling van te maken, deed Stijn Meuris eind vorig jaar enkele try-outs. Om te leren en plein public. Inmiddels heeft hij het geleerd. En goed. En on-Belgisch.

Zeer on-Belgisch, maar met een grote ‘pakkans’, zeker ook in GC Kadans.  

Ticket: 14 euro