Def Americans

03-03

Def Americans - Johnny Cash Birthday Show

Zaterdag 3 maart 2018 - 20:15

GC Kadans - Wuustwezel

ism: vtb Kultuur Wuustwezel

 

Johnny Cash Birthday Show

Het is geen geheim dat Johnny Cash tribute band Def Americans een van de meest geboekte tribute bands is van Nederland. Niemand weet de karakteristieke sound van Johnny Cash, the Man in Black, zo authentiek neer te zetten als deze Eindhovenaren. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land.

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die "The Man In Black" zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute.

De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Het definitieve "seal of approval" werd afgegeven in 2013 toen de band werd benaderd om Johnny's jongere broer Tommy Cash te begeleiden tijdens zijn concerten in Nederland.

Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim “Carter” Wolterink zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal en wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

De The Johnny Cash Birthday Show is een avondvullend programma waarin het publiek wordt meegenomen op een muzikale en visuele reis langs het leven, werk en liefde van the Man in Black. Een avond die tot een zinderende gospelfinale zal komen geheel in de stijl van 'The Johnny Cash Show'.

The Johnny Cash Birthday Show is een gevarieerde show, met daarin typische elementen van een Johnny Cash show zoals je die zou kunnen hebben bijgewoond ergens in de jaren '70. De eerste muzikale stappen bij Sun Records komen aan bod, de fascinatie van Cash voor treinen en het oude Westen, de hartverscheurende songs uit de Americans Recordings.

Zonder June Carter hield Cash het niet uit. Vlak na haar dood in 2003 stierf ook Johnny. The Johnny Cash Birthday Show zou niet compleet zijn zonder de meest onvergetelijke Johnny & June duetten.

'I love songs about horses, railroads, land, Judgment Day, family, hard times, whiskey, courtship, marriage, adultery, separation, murder, war, prison, rambling, damnation, home, salvation, death, pride, humor, piety, rebellion, patriotism, larceny, determination, tragedy, rowdiness, heartbreak and love. And Mother. And God.' - Johnny Cash -


Ticket: 15 euro

FRAGMENTEN:  CASH 1    CASH 2    CASH 3