Bas Birker

25-10

Bas Birker - Je Moeder

vrijdag 25 oktober 2019 - 20:15

GC Kadans Wuustwezel

Organisator: Curieus Wuustwezel i.s.m. Lichtstoet Wuustwezel

Bas Birker

 

Je moeder

 

Acht jaar geleden verhuisde Bas Birker van Tilburg naar Antwerpen. Hij maakte meteen vrienden in de Vlaamse comedyscene en leerde hier de vrouw van zijn leven kennen. Het voelde als thuiskomen. Alles doet Bas om in te burgeren: creatief boekhouden, sluiproutes zoeken om alcoholcontroles te omzeilen en kamperen voor de school om zijn dochtertje in te schrijven.

Bas zijn leven als Vlaming loopt vlot. En toch weet hij: Ik zal altijd ‘Hollander’ blijven. Dat gaat een papiertje niet veranderen. Ook al voel ik me meer Vlaming dan Nederlander. Ik ben trouwens geen ‘Hollander’, maar ‘Brabander’. Groot verschil!

Bas blijft een buitenstaander die ons, gekke Vlamingen, observeert. Want wij leven met taboes en vragen ons de hele tijd af: “Wat zullen de mensen denken?”. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog. In ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan. En laat dàt nu net zijn waar Bas in uitblinkt: gewoon zijn gedacht zeggen. Klinkt het niet, dan botst het. 

Hij botst met zijn vrouw, die van de ene dag op de andere moeder is geworden. Hij botst met zijn maten, tegen wie je niets slecht mag zeggen van hun sportidolen. Hij botst met de ambtenaar die niet weet hoe het internet anno 2018 werkt. En hij botst ongetwijfeld ook met zijn publiek.

Dus botsen zal het in ‘Je Moeder’!  Dat zal jij kunnen beleven in GC Kadans.


Fragment 1   Fragment 2
  

Tickets: 15 euro