Bert Gabriels

Van Dongen Walter

Bert Gabriels

Bert Gabriels

Live vanuit de Wetstraat
Zaterdag 10 mei 2025
20u15

Na het tellen van de stemmen komt het politieke steekspel op gang. Maar hoe gaat het er nu echt aan toe bij onze uitvoerende macht? In de comedy-voorstelling ‘Live vanuit de Wetstraat’ geeft Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van ons beleid. Die inzichten komen niet zomaar uit de lucht gevallen. Bert werkt sinds 2021 als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, eerst onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor.

‘Live vanuit de Wetstraat’ is een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert ze aan elkaar kan rijgen, maar deze keer in de wonderlijke wereld van de Belgische politiek.

Wat doen politici als de camera’s niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Waar is dat koffiemachien? Wie heeft er écht de touwtjes in handen? Waarom loopt het mis? Je komt het allemaal te weten, tussen het lachen door. En net zoals bij reeksen als ‘Borgen’ of ‘House of Cards’, is de waarheid vaak nog een beetje straffer.

‘Live vanuit de Wetstraat’ gaat in première op 23 januari 2025 en trekt vanaf dan door heel Vlaanderen. Dus ook in GC Kadans te Wuustwezel.

Fragment

Over Bert Gabriels
Als jurist werkte Bert onder meer op de Dienst Vreemdelingenzaken in Antwerpen, Dienst Integratie Antwerpen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Vlaams Minderhedencentrum en sinds enkele jaren op het kabinet Asiel en Migratie.
Daarnaast is hij ook comedy- en theatermaker. Als solo stand-upcomedian tourde hij al met vijf zaalshows, geïnspireerd door zijn job als jurist. Hij schrijft, regisseert en speelt daarnaast ook theatervoorstellingen, eigen producties maar ook voor andere gezelschappen.
Op televisie presenteerde hij samen met Henk Rijckaert het Canvas-programma ‘Zonde van de Zendtijd’. In 2015 ging hij voor het programma ‘Terug naar eigen land’ met een aantal bekende Vlamingen naar Irak om de route te volgen die vluchtelingen afleggen op weg naar Europa.

 

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

 

UiTPAS-kansentarief: 4,00 euro

 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Gabriels-2025-05-10
€ 20
End: 2025-05-10-Saturday 18:00

Aantal personen