A Murder In Mississippi

Van Dongen Walter

A Murder In Mississippi

A Murder In Mississippi

An Exciting Trip Along The Mississippi
vrijdag 17 november 2023
20u15

A Murder in Mississippi is een 6-koppige band uit Gent die rootsmuziek, een mengeling van americana, country, folk, blues en zelfs Irish traditionals brengt . De bandleden delen hun passie voor muziek en brengen hun unieke achtergronden samen tot een breed gamma aan klanken. Zo creëren ze hun eigen stijl. Ze brengen een repertoire aan zelfgeschreven rootsnummers, met een eigen hedendaagse twist. Van zachte harmonieën tot opzwepende melodieën; ze nemen je mee naar de weidse vlakten van Noord-Amerika.

Deze band doet haar naam eer aan. De Mississippi-rivier wordt wel eens de ruggengraat van de Verenigde Staten genoemd. De rivier doorkruist 10 staten, elk met een unieke culturele en migratieachtergrond. Terwijl de vele Slavische en Ierse migranten die zich vestigden in de noordelijkere staten er folk en polka introduceerden, werden de steden meer zuidelijk langs de Mississippi – zoals bijvoorbeeld Memphis en New Orleans – een belangrijke bron van genres als blues, country, jazz en rock & roll. De Mississippi is dus een natuurlijke verbinding tussen roots en americana-genres, genres die A Murder in Mississippi feilloos doet samenvloeien.

En niet te vergeten, de Mississippi-rivier kent ook een duister, venijnig kantje. In de zuidelijke staten zijn er heel wat onopgeloste moorden. De vele alligators die in de Bayou en de Mississippi-delta leven, zorgen er immers voor dat bewijsmateriaal gemakkelijk verdwijnt. De alligator is een terugkerend icoon – bijna een mascotte – voor A Murder in Mississippi.

Leander Vandereecken – Guitar, Lead vocals
Mirthe Vandereecken – Percussion, Vocals
Lore Heyerick – Banjo, Vocals
Dieter Vanhede – Keys
Alexandra Van Wesemael – Violin
Stijn Bontinck – Double bass

Fragment

 

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

 
 
 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Mississippi-2023-11-17
€ 16
End: 2023-11-17-Friday 18:00

Aantal personen