Augustijn

Van Dongen Walter

Augustijn

Kweethetnie
Zaterdag 11 februari 2023
20u15

Augustijn is zijn artiestennaam. Augustijn Vermandere is zijn volledige naam. Hij groeide als zoon van de alom bekende Willem Vermandere op in een zeer muzikale omgeving. Maar die beroemde achternaam laat hij weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt.

In 2019 verscheen het debuutalbum ‘Echt’ van Augustijn. Na drie Engelstalige cd’s onder de naam ‘Willemsson’, schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams.
Zijn tweede album ‘Gin oge toe’ kwam uit in 2020. Het werd een rijkere plaat, in de zin van iets meer geproducet, meer instrumenten, meer laagjes. Ook de titel is gelaagd: de liedjes zijn meestal bespiegelingen, eerlijk, persoonlijk en authentiek. Die begrippen zijn een rode draad doorheen de soms ingetogen, soms opzwepende, maar altijd toegankelijke muziek van de zanger-muzikant.

In 2022 kwam ‘kweethetnie’ uit, zijn derde album. ‘Ik weet het niet’ lijkt vaak het enige zinnige antwoord dat je kan geven tegenwoordig, maar er zijn er maar weinig die dat durven…, aldus Augustijn zelf. Sfeervolle liedjes in het West-Vlaams, vol afwisseling.

Als singer-songwriter heeft Vermandere zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach…

Tijdens het live concert laat Augustijn zich begeleiden door topmuzikanten Micha Vandendriessche (drums) en Wim Buysse (bas). Het belooft een prachtig concert te worden, ten voordele van vzw Coda te Wuustwezel. Dat mag je niet missen.

 

Fragmenten

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

Benefietconcert ten voordele van vzw Coda te Wuustwezel

 
 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Augustijn-2023-02-11
€ 16
End: 2023-02-11-Saturday 18:00

Aantal personen