Augustijn

Van Dongen Walter

Augustijn

Kweethetnie
Zaterdag 11 februari 2023
20u15

Augustijn is zijn artiestennaam. Augustijn Vermandere is zijn volledige naam. Hij groeide als zoon van de bekende Willem Vermandere op in een zeer muzikale omgeving. Maar die beroemde achternaam laat hij weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt.

In 2019 verscheen het debuutalbum ‘Echt’ van Augustijn. Na drie Engelstalige cd’s onder de naam ‘Willemsson’, schreef Augustijn Vermandere deze keer twaalf liedjes in het West-Vlaams.
Zijn tweede album ‘Gin oge toe’ kwam uit in 2020. Het werd een rijkere plaat, met meer instrumenten en meer laagjes. De liedjes zijn meestal bespiegelingen, eerlijk, persoonlijk en authentiek.

In 2022 kwam zijn derde album ‘kweethetnie’ uit. ‘Ik weet het niet’ lijkt tegenwoordig vaak het enige zinnige antwoord. Een album vol sfeervolle liedjes in het West-Vlaams, soms ingetogen, soms opzwepend, maar altijd toegankelijk, en vol afwisseling.

Als singer-songwriter heeft Vermandere zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm en als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach… Tijdens het live concert laat Augustijn zich begeleiden door topmuzikanten Micha Vandendriessche (drums) en Wim Buysse (bas).

Weekblad HUMO schreef op 22 november 2022: ‘Kweethetnie van Augustijn is mooi, mooi, mooi‘. Augustijn wordt vergeleken met Randy Newman. En dat is zeker een complement.

Het belooft een prachtig concert te worden, ten voordele van vzw Coda te Wuustwezel. Dat mag je niet missen.

Fragmenten

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

Benefietconcert ten voordele van vzw Coda te Wuustwezel

 
 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Augustijn-2023-02-11
€ 16
End: 2023-02-11-Saturday 18:00

Aantal personen