Filip Jordens

Van Dongen Walter

Filip Jordens

Hommage à Brel
Zaterdag 25 februari 2023
20u15

In Hommage à Brel brengen Filip Jordens en zijn toppianist Maarten Lingier een meesterlijke ode aan grootmeester Jacques Brel. Met veel liefde en respect voor Brels woorden en composities, laten zij het publiek proeven van ‘l’artiste sur scène” die Brel destijds was. Geen imitatie, geen (her)interpretatie … maar een authentieke hommage! Geheel in Breliaanse traditie versmelten ze de kracht van het woord en de passie van de partituur tot parels van zuivere vertelkunst.

Klassiekers als “Ne me quitte pas” of “Amsterdam” ontbreken niet op het programma, maar Jordens & co beperken het repertoire niet tot de gebruikelijke hits alleen. Ook minder bekende liedjes worden weer tot leven gebracht, zodat er een oprechter en boeiender portret wordt geschetst van Brel en diens oeuvre.

Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept “le grand Jacques” opnieuw tot leven. Met eenzelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt deze Brel-vertolker zonder gelijke niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens. Een meester tout court.

In 2018 wordt het 40-jarig overlijden van Jacques Brel herdacht. Filip Jordens verleent zijn medewerking aan het multimediaal documentair symfonisch concert Je m’appelle Jacques Brel met première in Vorst National op 12 mei.  Hommage à Brel is geboren, met veel concerten in binnen- en buitenland. En op 25 februari ook in GC Kadans, waar hij begeleid wordt door de schitterende pianist Maarten Lingier.

Fragment 1   Fragment 2

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

i.s.m. Markant Wuustwezel

 
 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Jordens-2023-02-25
€ 22
End: 2023-02-25-Saturday 18:00

Aantal personen