Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN & Mathijs Bertel

Van Dongen Walter

Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN & Mathijs Bertel

Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN & Mathijs Bertel

Houtekiet, de wolfmens
vrijdag 26 januari 2024
20u15

Het romanpersonage Houtekiet van Gerard Walschap kent god noch gebod en wervelt door het leven als een losgeslagen tornado. Voor Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN en Mathijs Bertel is dit oerverhaal de basis voor een muziektheatervoorstelling vol kleuren, klanken en smaken.

Jeroen Lenaerts smijt zich in dit bandenloos epos en haalt ook alle toonaarden uit de kast. Als klassiek opgeleide zanger geeft hij ook een melodische stem aan deze man die gestuwd wordt door levensdrift maar desondanks niet ontkomt aan het noodlot van de dood. Als jonge acteur speelde Jeroen Lenaerts onder meer bij Fabuleus. Het fysieke spel zit hem dus in de genen. Hij is ook al jaren een vaste acteur bij de VRT-serie Thuis.

Het mandolinekwartet MANdolinMAN en electronicawizard Mathijs Bertel van Ansatz Der Maschine kleuren Houtekiet met oude melodieën die door middel van toegevoegde samples, beats en soundscapes jong en fris in de oren klinken.
Inmiddels zijn MANdolinMAN en Ansatz Der Maschine met hun nieuwste album “Houtekiet” genomineerd voor de Flanders Folk Awards 2023 in de categorie “Beste album”. Je kunt alvast het album beluisteren. Kijk ook op de website van MANdolinMan.

De voorstelling wordt gekruid door de prachtige projecties van Lot Vandekeybus. Na jaren cultuurredactrice voor Cobra.be te zijn, kiest Lot nu resoluut voor haar werk als illustratrice.

Fragment 1    Fragment 2    The making of…

 

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

i.s.m. Coda Wuustwezel vzw

 
 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Lenaerts-2024-01-26
€ 25
End: 2024-01-26-Friday 18:00

Aantal personen