Rik Gorissen

Van Dongen Walter

Rik Gorissen

Rik Gorissen

Niet iedereen wordt 70
Vrijdag 28 februari 2025
20u15

Met zijn concert ‘Niet iedereen wordt 70’ viert Rik Gorissen het feit dat hij al zeven decennia op deze wereld mag rondlopen. Zijn leven krijgt kleur door zijn muzikale activiteiten in heel Vlaanderen. Hij brengt een optreden zoals weleer: de man met de gitaar, met eigen liedjes, aan elkaar geweven door leuke bindteksten.

Rik is in 1954 geboren in Gooreind. Hij heeft daar schoolgelopen, was lid van het plaatselijke zangkoor en van de KLJ. Tot zijn 25ste heeft hij in de Oude Baan gewoond. Vanaf zijn 21ste heeft hij zeven jaar als logopedist in het Revalidatiecentrum van Wuustwezel gewerkt, onder de leiding van directeur Louis Bogaerts. Sinds een aantal jaar woont hij in Merksem, maar onderhoudt zijn contact met kennissen en vrienden in heel Wuustwezel.

De kleinkunstmuziek van Rik leunt aan bij die van Miel Cools, de bekende ‘Nestor van de kleinkunst’ in Vlaanderen, met nummers als Boer Bavo, Houden van, De Troubadours, De Soldaat, Vader, Lied van Jan, De Zeven Zwanen en Niet Bang. Rik heeft enkele keren in het voorprogramma van Miel Cools gespeeld. Eén keer heeft hij Miel zelfs vervangen als muzikant omdat die gekwetst was aan zijn hand.

Rik was winnaar van de Grote Prijs Will Ferdy en de Armand Preud’hommeprijs in 1979.  Toch weet hij nu absoluut nog hoe het publiek te bekoren. Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag bracht Rik met succes een avondvullend concert in Schouwburg Noord in Merksem. Niet iedereen wordt 70, maar Rik wel, en dat wil hij samen met u en vele andere muziekliefhebbers vieren.

Rik brengt een volwaardig programma met eigen zinvolle Nederlandstalige luisterliedjes. Hij laat het publiek af en toe meezingen, veel lachen en dan weer diep nadenken. Hij brengt rust en ontspanning en na elk optreden zijn er steevast mensen die vertellen hoe aangenaam verrast ze waren. Hij is geen bekende Vlaming, integendeel, hij is een doodgewone vader en opa. Maar als hij op het podium staat, geeft hij echt alles en dàt is zijn kracht.

Wil je de kleinkunstmuziek nog eens opsnuiven, kom dan zeker naar Rik luisteren, met nummers als ‘Alle goeie dingen bestaan uit drie’, ‘Ik groet’, ‘50’, ‘Redder in nood’, ‘Het rapport’ en ‘Opa’. Niet te versmaden old-school kleinkunst. Genietbare nostalgie voor iedereen, maar vooral voor het iets minder jonge publiek. Mis het concert in GC Kadans niet, want wellicht is het zijn laatste publiek optreden.

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

 

UiTPAS-kansentarief: 3,00 euro

 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Gorissen-2025-02-28
€ 15
End: 2025-02-28-Friday 18:00

Aantal personen