Soundscape Trio

Van Dongen Walter

Soundscape Trio

Soundscape Trio

Cold Shivers
Zaterdag 14 september 2024
20u15

Soundscape Trio bestaat uit drie professionele musici met een liefde voor kamermuziek: Evy Van Dongen (klarinet), Jo Vercruysse (viool en altviool) en Catherine Mertens (piano). Soundscape Trio verkent de diverse klanken en timbres die ontstaan wanneer viool, altviool, klarinet en piano samenkomen.

Evy Van Dongen is geboren en getogen in Wuustwezel. Na haar studies concerteerde ze met Ensemble Houthandel in binnen- en buitenland. Van 2012 tot 2023 was Evy klarinettiste bij de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Sinds enkele jaren wil ze ruimte maken voor nieuwe muzikale engagementen en interesses. Ze speelt als 1ste klarinet regelmatig mee in symfonische orkesten zoals Prima La Musica, Casco Phil en Opera Ballet Vlaanderen.

Jo Vercruysse verwierf als uitvoerend musicus en als pedagoog grote bekendheid in België. Hij is sinds 2001 vaste concertmeester van Prima La Musica. Als lid van het wereldvermaarde ‘I Fiamminghi’ concerteerde hij in Europa, Azië en de Verenigde Staten van Amerika. Gedurende 17 jaar was hij concertmeester bij het Symfonieorkest Vlaanderen en gastconcertmeester bij het Belgian National Orchestra.

Catherine Mertens concerteerde in binnen-en buitenland als soliste en in kamermuziekverband. Zij verleende ook haar medewerking aan verscheidene producties met Opera Ballet Vlaanderen, het Nieuw Belgisch Kamerorkest en I Fiamminghi en ze maakte verschillende CD- en TV opnames.

In Cold Shivers speelt Soundscape Trio kamermuziek van Julius Röntgen, Bela Bartok, Dmitri Shostakovich, Claude Vivier en Paul Schoenfeld. Het publiek wordt meegenomen naar het Europa van de 20ste eeuw: van het interbellum tot de tijd van televisie en computer… Waar zijn de contrasten, wat gaat er tot op het bot en wanneer krijg je koude rillingen? Een muzikale reflectie over een tijdsgeest, betekenis geven en diepgang.

Het ervaren van Cold Shivers (koude rillingen) is van alle tijden. Soundscape Trio verplaatst zich in de verhalen van de componisten: hoever brengt vriendschap hen en hoe is het om op te groeien en te leven in een koude omgeving, letterlijk en figuurlijk? Cold Shivers tussen de twee Wereldoorlogen en tijdens de naoorlogse jaren, een periode van schaarste en wederopbouw, van dekolonisatie en koude oorlog, van hoop op verandering maar terugkeer naar het oude.

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

 

UiTPAS-kansentarief: 4,00 euro

 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Soundscape-2024-09-14
€ 20
End: 2024-09-14-Saturday 18:00

Aantal personen