Stef Vanlee & Michael Ghysels

Van Dongen Walter

Stef Vanlee & Michael Ghysels

Stef Vanlee & Michael Ghysels

Fractie van een seconde
Zaterdag 2 november 2024
20u15

Een theatervoorstelling die tegelijk geestig, emotioneel en confronterend is, dat is “Fractie van een seconde”, waarin twee acteurs vertellen uit hun eigen ervaringen. De ene is verpleger bij de MUG, de ander wàs verpleger, tot een verkeersongeluk hem verlamde en een einde maakte aan die carrière.

Het verkeer is als een jungle waarin we ons, vaak ondoordacht, als een naïeve Mowgli voortbewegen. Denkende dat het veilig is, niet wetende dat het onheil steeds ergens op de loer ligt.

Een fractie van een seconde. Meer is er niet nodig om je leven of dat van iemand anders overhoop te gooien. Eén zucht en het kan voorbij zijn. Of net niet. Zoals bij Michael Ghysels. In 2017 overleefde hij een zwaar verkeersongeval. Ondanks zijn verlamming acteert hij samen met Stef Vanlee in de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’. Stef werkt sinds 1998 als spoed- en MUG-verpleegkundige. De twee ervaringsdeskundigen bundelden hun krachten en verhaal tot een pakkend geheel dat blijft hangen.

‘Fractie van een seconde’ is een pure theatervoorstelling. Het is er één om te voelen, te lachen, te huilen, te begrijpen, te leren, te herkennen en bovenal te erkennen. Ze zuigt je mee en beklijft van begin tot einde.

Deze voorstelling gaat verder dan alleen het tonen van gevaren in het verkeer. Het doel is om bewustwording te creëren en zo positieve verandering teweeg te brengen. Je wordt geïnspireerd om een verantwoordelijke weggebruiker te worden.

‘Fractie van een seconde’ is een must see voor iedereen die dagelijks het verkeer trotseert en denkt dat het hem of haar niet kan overkomen. Een heerlijke combinatie van muziek, humor en situaties die je bij de keel grijpen en laten beseffen dat alles start bij het maken van de juiste keuze.

Ons doelpubliek bestaat uit iedereen die deelneemt aan het verkeer, iedereen dus, want “Verkeren doe je niet alleen”.

Michael Ghysels: autotechnieker bij Oldtimerfarm, danser; mede-oprichter ‘The Cherry Dots’, Veaudeville, showdanser, dansleraar, Burlesque danser bij Zoe Bizoe en acteur bij Fractie van een seconde.

Stef Vanlee: verpleegkundige MUG – spoedgevallen ZNA Jan Palfijn, acteur (Dertigers, Familie) en theatermaker (Fractie van een seconde, Aksident), auteur van Vlaamse bestseller 2022: ‘112 Verhalen met, over en op spoed’.

Walter Janssens: theaterregisseur bij Kommil Foo, De Bende van de Prins, Pieter Verelst, Wim Claes, Kapitein Winokio, Vernieuwd Gents Volkstoneel, Circus Mefisto en Fractie van een seconde, acteur bij The Primitives, Cie Vuil Konijn en muzikant/cabaretier bij Djurdjevak en Man Man Man.

Productie: VZW ViZuWeel
Regie: Walter Janssens
Techniek: Steven Beyers

Fragment

Achter d'Hoven 15 - Wuustwezel

GC Kadans

 

UiTPAS-kansentarief: 3,60 euro

 
 

Gelieve per optreden tickets te reserveren.

Ticket Information

Vanlee-Ghysels-2024-11-02
€ 18
End: 2024-11-02-Saturday 18:00

Aantal personen